Aranyvasárnap

2021.12.20. 18:30

Miskolcra érkezett a betlehemi láng

A Miskolci Gráciák Egyesület tagjai advent negyedik vasárnapján fogadták a betlehemi lángot a miskolci Hősök terén.

ÉM

A láng Betlehemből, a Születés templomából érkezett Európába, melyet a gráciák továbbadtak a résztvevőknek azért, hogy bárki otthonába vihesse, ezzel emelve az ünnep fényét.

 

Kis fény, nagy jelentőség

 

– Nagy megtiszteltetés, hogy évről évre szép számmal összegyűlünk, és hogy immáron tizedik alkalommal köszönthetem a jelenlevőket a Miskolci Gráciák Egyesület nevében. Ez csak azt jelenti, hogy múlnak az évek, és repül az idő. Tavaly nem sikerült a rendezvényt megszervezni, hiszen a pandémia miatti korlátozó intézkedések nem tették lehetővé, ezáltal azt sem, hogy a betlehemi láng megérkezzen hozzánk. Reméljük, jövőre már korlátozásmentesen tudunk ünnepelni – hangsúlyozta Pelczné dr. Gáll Ildikó, az egyesület elnöke.

 

Majd hozzátette: Itt van újra a december és ezzel együtt a sötétség, a szürke nappalok is. Ilyenkor egy-egy kis fény, egy kis láng képes arra, hogy tereket világítson meg.

 

 

– Azt gondolom, ha ránézünk egy karácsonyi fényfüzérre, őszintén azt gondoljuk, hogy micsoda csodálat, a fény, a melegség átjár bennünket. Szükség van a biztató szavakra, a sugárzó fényekre, amelyek örömet hordoznak számunkra. A cserkészek közreműködésével kalandos úton, Betlehemből érkező icipici láng is ezt hivatott szolgálni – mondta az elnök, aki a rendezvény végén átadta a résztvevőknek az egyesület tagjainak jókívánságait is.

 

(A borítóképen: Mindenki hazavihette a lángot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában