Kéked

2021.12.04. 12:00

Házhoz megy a Mikulás és a karácsonyi csomag Kékeden

Befejeződött a Hősök emlékmű felújításának első üteme Kékeden.

Pap Gyula

Lerakták az emlékmű körüli burkolatot, a fatuskókat és a régi sövényeket kiszedték, és elültették az új növényeket is. Jövőre a második ütemben az emlékmű alapzatát újítják fel, gránitburkolatot kap – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Maczega Márton, Kéked polgármestere.

Az évben beadott falugondnokibusz-pályázatuk sikertelensége ellenére jövőre ismét megpróbálnak pályázni, remélve, hogy szerencséjük lesz és nyerni fognak. Ebben az évben a sok sikeres rendezvényük után a vírus miatt elmaradnak a tervezett év végi rendezvényeik, illetve ismét visszatérnek a házhoz szállításhoz.

– A gyerekek örömére házhoz megy a Mikulás. Természetesen a karácsonyi ajándékcsomag sem marad el, amit szintén kiszállítunk, és személyesen adunk át a község lakóinak a biztonsági szabályok betartásával – mondta a polgármester.

Hozzáfűzte: a sikeres szociálistűzifa-pályázatnak köszönhetően már karácsony előtt mindenkinek át szeretnék adni a tűzifát, hogy karácsonykor kellemes melegben ünnepeljenek a családok. Jövő év elejére pedig, ha engedi a koronavírus, hagyományos disznóvágást rendeznek disznótorral egybekötve.

– A jövő évi nagy álmunk, hogy a Tokaj és térsége fejlesztési csomagba bekerüljön a Melczer-kastély felújítása és községünk központjának átalakítása – árulta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában