Gyermekrajzpályázat

2021.12.12. 14:00

Biztonságos közlekedés, ahogy a gyerekek látják

A gyermekrajzok olyanok, akár a láthatósági mellények – segíthetnek megelőzni a baleseteket.

ÉM

Idén is meghirdette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt esztendőkhöz igazodva gyermekrajzpályázatát: „Közlekedj okosan télen is! – Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” címmel óvodásoknak, illetve alsó és felső tagozatos iskolásoknak.

 

Pontszámokkal döntöttek

 

A rajzpályázatra most is számos jobbnál jobb rajz érkezett a területi, illetve megyei baleset-megelőzési bizottságokhoz. A műveket bírálók részéről alapvető elvárás volt, hogy sugározzon belőlük a közlekedésbiztonság fontossága, a téli közlekedés veszélyei és a baleset-megelőzés gondolata.

 

Az így kiválasztott alkotások rangsorát a „művészi” kivitelre adott „pontszámok” döntötték el.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden pályázónak megköszönte a részvételt, és gratulál a díjazottaknak, akikhez a bizottság eljuttatja a nyereményeket.

 

 

Óvodás kategóriában első lett a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Nefelejcs Tagóvodája, második a Bózsva-parti Óvoda – Mikóháza, harmadik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Füzike Tagóvodája. Különdíjban részesült a Boldvai Mesevár Óvoda Méhecske csoportja.

 

Alsós kategóriában első a Petőfi Sándor Általános Iskola, második a Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája, harmadik a Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája, különdíjas a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola Szemere Bertalan Tagiskolája.

 

Felsős kategóriában első a Tarcali Klapka György Általános Iskola, második a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola, harmadik az Edelényi Nyitott Ajtó Baptista Oktatási Tagintézmény, különdíjas a Pécsvárady Botond EGYMI – Sárospatak, illetve a Zempléni Árpád Általános Iskola.
 

(A borítóképen: A díjnyertes rajzok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában