Mechatronikai Ipari Park

2021.11.18. 11:36

Új autóipari beruházás Miskolcon

Nyomásos öntészeti technológiával, a legújabb autóipari fejlesztéseknek megfelelően előállított gépjárműalkatrészeket gyárt majd a Chervon Autó Kft. abban az üzemben, amelynek alapkőletételére csütörtökön került sor Miskolcon a Mechatronikai Ipari Park központi területén.

Fotó: Kozma István

A zöldmezős beruházás a magyar kormány támogatásával valósul meg, amelynek segítségével a legkorszerűbb autóipari termékek előállítása válik lehetségessé, Közép-Európában is kiemelkedő kapacitással. A csaknem 26 ezer négyzetméteres csarnok építése szeptemberben kezdődött és a jövő évben lesz a tervezett átadása.

Az ünnepélyes alapkőletételen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin a térség országgyűlési képviselője, Simon Waechter, a Chervon Auto stratégiai- és projektvezetője és Gaál Gyula a Chervon Autó Kft. cégvezetője. Az eseményen jelen volt Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere is. Az üzem beindulása mintegy 138 új, minőségi munkahelyeket jelent Miskolcnak és vonzáskörzetének.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az első fázisban 17,5 milliárd forint értékben létesül gyártócsarnok, amelyhez az állam 5,3 milliárd forint támogatást nyújt, ezzel pedig 138 új munkahely jön létre a városban. A termelés a jövő év második felében indulhat el, ami mellett kutatás-fejlesztési tevékenységet is fognak folytatni az új üzemben. A kínai vállalat az első, Kínán kívüli zöldmezős beruházását hajtja végre Miskolcon. Az alkatrészgyártás, amely egyszerre szolgálja ki a hagyományos és az elektromos meghajtású járműveket, kezdetben évi kétmillió darabszámú kapacitással indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában