Láthatatlan vacsora

2021.11.29. 19:00

Bekötött szemmel jótékonykodtak

Láthatatlan vacsora elnevezésű rendezvényükön gyűjtöttek adományt a miskolci Lady Lions tagjai.

Fotó: Kozma István

Érzékenyítő, egyben karitatív eseményt szervezett a látássérült, támogatásra szoruló embertársaink elfogadására, problémáik megértésére a fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő Miskolci Első Lady Lions Club szombaton a City Hotelban. A Láthatatlan vacsora elnevezéssel első alkalommal megrendezett programon a résztvevők bekötött szemmel, mintegy vakon fogyasztották el a felszolgált ételeket. A rendezvényen befolyt összegből a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete látássérült gyermekeinek karácsonyi programját támogatják.

A jószolgálati szervezet alapításakor vállalt feladata az elesettek támogatása, de legfőképpen a látássérültek segítése – fogalmazta meg karitatív munkájuk lényegét a klub elnöke, Hényelné Kiss Erika. Mint mondta: az elmúlt két évtizedben számos eseményt szerveztek, bálokat, hangversenyeket, adománygyűjtő szándékkal közösségi piacot. A Covid-járvány kitörésekor élelmiszercsomaggal segítették a veszélyeztetett korosztályban lévő, főként egyedül élő vak és gyengén látó pártfogoltjaikat. Tevékenységeik sorában egyedülálló az első alkalommal szervezett Láthatatlan vacsora, amelyen az egészséges embereknek igyekeztek bemutatni, milyen lehet nem látóként élni a mindennapokban.

A nemes célú esemény zárásaként – immár a szemkötő nélkül – Cselepák Balázs színművész, énekes és a miskolci Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány (Zenita) támogatta növendékek műsorát élvezhették a jótékonykodók.

(A borítóképen: Kóstoló, eltakart szemmel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában