díj

2021.10.29. 12:30

Rácz Miklós kapta „A megye védelméért” elismerést és emlékplakettet

Dr. Alakszai Zoltán, a megye kormánymegbízottja adta át a díjat.

Forrás: Megyei Kormányhivatal

A díjazott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság őszi ülésén vehette át az első, idén alapított „A megye védelméért” elismerést és emlékplakettet szakmai munkája elismeréseként – tájékoztatta a Boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal.

A díjat olyan személy kaphatja, aki a megye védelméért végzett felkészülési, védekezési feladatokban kiemelkedő módon helyt állt. A Megyei Védelmi Bizottság tagjainak javaslatai alapján, a kuratórium Rácz Miklósnak, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatójának ítélte „A megye védelméért” emlékplakettet.

Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatója, már több mint három évtizede szolgálja az Észak-magyarországi régió, azon belül is Borsod-Abaúj-Zemplén megye vízgazdálkodási érdekeit.

Pályafutása során a kivitelezői, tervezői, osztályvezetői majd később igazgatói feladatai mellett a vízkárelhárítási tevékenységek aktív koordinálója volt. Vezetőként hozzájárult a térség vízbiztonságához, az emberi életek és a vagyontárgyak védelméhez. Munkája során olyan kiemelt társadalmi érdekeket szolgált, mint a vízgyűjtő-területeken élő emberek biztonságérzetének garantálása, illetve rendkívüli helyzetekben a lakosság és javainak védelme. Eddigi pályafutása során többször kellett bizonyítania rátermettségét rendkívüli természeti veszélyhelyzetek, vízminőségi kárelhárítások alkalmával. Példaértékű volt a 2010. évi Sajó- és Hernád-völgyében levonuló rendkívüli árvizek és helyi vízkárok, valamint a 2003 és a 2017. évi tiszai jeges ár kezelésében tanúsított helytállása. Feladatait jól felkészült és higgadt vezetőként látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában