duális képzés

2021.09.10. 19:00

Stabilitás és biztos jövő

A Mol duális képzését választók előtt sok tanulás áll, de biztos jövőt ígér nekik az ország legnagyobb vállalata.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

A Mol Petrolkémia vállalat középiskolai duális képzésének ünnepélyes tanévnyitóját tartották csütörtökön Tiszaújvárosban. Az eseményen megjelent ötven fiatalt ünnepélyes keretek között fogadta be a Mol összetartó közösségébe Marton Zsombor, a Mol Petrolkémia vezérigazgatója, a diákok nyakába akasztva a céges belépőkártyáikat.

Alázattal, szorgalommal

A Mol Petrolkémia 2017-ben határozott a duális képzés beindításáról, így immár ez lesz az ötödik évfolyam, amely megkezdi a tanulmányait náluk, hogy aztán felkészített szakemberekként azonnal munkába is állhassanak a cégnél. Ez lényegében tehát utánpótlásképzés – tudtuk meg Dési Viktória üzleti támogatásvezetőtől, aki tanmesével is illusztrálta a folyamatot, amelyben a vállalat oktatói, mesterei kiképzik a tanulókat, és átadják nekik a tudásukat. Végül pedig learatják azokat a legjobb „búzakalászokat”, amelyekből később újra a legjobb termés lesz. Hiszen jó eredmény csak jó alapanyaggal érhető el. És a képzésben részt vevők és majd sikeresen levizsgázók ilyen jó alapanyagok, jó vetőmagvak lesznek.

Marton Zsombor vezérigazgató üdvözölte a fiatalokat, és megköszönte, hogy mindenki kitartott a tavalyi év folyamán a pandémiás, nehéz időszakban is. Ez mindenkinek kihívás volt. „Megugrottuk ezt az akadályt, és méltán mondhatom, jó helyre kerültetek” – mondta.

Aztán a saját életútjáról és karrierjéről beszélt a hallgatóságnak, amelyből kiemelte, hogy tizenöt évvel ezelőtt kezdett a Molnál dolgozni, máig emlékszik az első napjára, amikor mintegy három és fél órás utazás után ért be az új munkahelyére. Nagyon izgult, nem tudta, milyen lesz. Azóta eltelt tizenöt év, és bátran kijelenti, sosem dolgozna más vállalatnál. Ez az a hely, ahol mind a szakmai kihívások megtalálják az embert, mind pedig olyan közösséget találhat, ahová tartozni nagyon jó. Ha az ember alázattal és szorgalommal végzi a munkáját, akkor nemcsak önmagának, de a családjának is biztosítani tudja a hosszú távú stabilitást és biztonságot, ami egy jó élet feltétele.

„A Mol azon túl, hogy az ország legnagyobb vállalata, olyan cég, amelynek megvan a pénzügyi és szakmai stabilitása és a tudása is, hogy a saját sorsát alakítsa. Bármerre mozdul a világ, arra mi tudunk válaszolni, olyan beruházásokkal, amelyek hosszú évtizedekre biztosítják a Mol és a munkatársaink jövőjét. Minden lépésünk a jövőről szól. Arról a jövőről, amit szeretnénk biztosítani a mi gyermekeinknek is. Ennek példája az is, hogy új stratégiákban gondolkodunk, reagálva a jelen és a jövő folyamataira, kihívásaira” – ismertette Marton Zsombor.

Az ünnepélyes tanévnyitót megtisztelte jelenlétével dr. Koncz Zsófia ország­gyűlési képviselő, dr. Fülöp György polgármester, a három Mol-centrum, a miskolci, a szerencsi és a debreceni vezetői, valamint a Bokik képviselői.

(A borítóképen: Marton Zsombor fogadta be a Mol közösségébe a fiatalokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában