Iskolakezdés

2021.09.01. 07:00

Korszerűbb iskolában kezdődik az új tanév

Megújult a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola.

Fotó: Ádám János

A beruházás során homlokzati, födém- és padlástér-szigetelést kapott az intézmény épülete, kicserélték a nyílászárókat, és akadálymentesítették a bejáratokat. A felújítás 140 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

A szülők szívesebben íratják egy olyan intézménybe gyerekeiket, ahol a szellemiség mellett korszerű, 21. századi környezetet is biztosítanak. Erről Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője beszélt köszöntőjében a keddi átadón. „Az iskoláknak az a feladata, hogy minél több tanult ember álljon az ország rendelkezésére. Mind az egyén boldogulásához, mind az egyház, az iskola, a nemzet boldogulásához is szükséges ez a tudás” – emelte ki Csöbör Katalin.

– Felsőzsolcát szolgálja ez a beruházás – hangsúlyozta Szarka Tamás, a település polgármestere. – Büszkék vagyunk arra, hogy az oktatási intézmények jelentős része egyházi fenntartásban van, mert az a szellemiség, amit az egyházak képviselnek, előnyére válik a tanuló gyermekeknek is.

(A borítóképen: Csöbör Katalin az átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában