alkoholfogyasztás

2021.08.28. 19:00

Alkoholból a kevesebb is tökéletesen elegendő

A kevesebb néha több, vagy inkább jobb. Így van ez az alkohol és az egészség összefüggésében. De vajon napi egy-két korsó sör vagy pár pohár bor még beleférhet stresszoldóként?

Egyetlen orvos sem javasolja az alkoholfogyasztást csak azért, mert annak jótékony hatásai lehetnek. A mérsékelt fogyasztást – amit a nőknél napi egy, a férfiaknál legfeljebb napi két italban határoztak meg – mégis alacsony kockázatúnak tekintettük eddig, sőt némely tekintetben valóban előnyökkel járhat. A legfrissebb ajánlások azonban már egy fokkal óvatosabban fogalmaznak a kérdésben, és a férfiaknál is egy italnál húzzák meg a határt.

„Az alkohol kockázatait alábecsültük” – fogalmazott a kanadai Institute for Substance Use Research kutatóintézet igazgatója, aki részt vett az USA táplálkozási irányelveinek kialakításában is. „Ha valaki alkoholt fogyaszt, az egészség szempontjából előnyösebb kevesebbet, mint többet innia.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában