XX. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Nap

2021.08.30. 14:00

A közösségi összefogás példája a polgárőrség

Jubileumi 30 éves megyei polgárőrnapot tartottak Taktaharkányban a hétvégén.

Fotó: Bujdos Tibor

Az eseményen Bánné dr. Gál Bolgárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke csapatzászlót adományozott a 30 éves Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetségnek.

Miniszteri oklevél

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere a polgárőrmozgalom elindításában és az alapítás óta eltelt 30 évben végzett kiemelkedő önkéntes szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetséget, melyet dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő adott át.

Az ünnepségen Szemán Ákos, a település polgármestere úgy fogalmazott: Taktaharkány az a település, ahol ringatták a polgárőrség bölcsőjét, hiszen 30 évvel ezelőtt a mozgalom egyik elindítója a település és környéke volt. Ugyanis az akkori önkormányzati képviselő-testület megállapította, hogy erősen romlott a térség közbiztonsága, megszaporodtak a bűncselekmények, így szükségessé vált az állampolgárok önvédelmi szervezetének létrehozása.

Profi bűnmegelőzés

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében országosan példaértékű a polgárőrök által végzett tevékenység.

– Amikor megalakult a polgárőrség, nem volt megfelelő anyagi helyzet a szervezeteknél, de volt lelkesedés, szolidaritás, barátság, ezért is működött és terjedt el hazánkban ilyen rendkívüli módon. Ma viszont elmondhatjuk, hogy Magyarországnak van egy profi bűnmegelőzési szervezete, amely szervezetten, egységesen, felkészülten működik, és az ország közbiztonságát illetően igen jelentős tényezőnek számít – tette hozzá.

Eredményes munka

– Amikor döntöttünk arról, hogy hol rendezzük meg a harmincadik évfordulós polgárőrnapot, akkor nem volt vita Taktaharkánnyal kapcsolatban. Itt tisztelgünk nagy elődünk, Szatmári Gyula előtt, azok előtt, akik már kezdetektől fogva itt vannak közöttünk, és mindig legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat. Nehéz volt a kezdet, de ma már látjuk az eredményét, és tudjuk azt, hogy még ez tovább tud fejlődni. Nagyon fontos számunkra és mindenki számára az emberek biztonsága, ezért vállaltuk és végezzük el ezzel kapcsolatos feladatainkat – mondta Csóra György, a megyei polgárőrszövetség elnöke.

A nap folyamán polgárőrjárműveket és a szervezet elismeréseit is átadták.

(A borítóképen: Dr. Túrós András, dr. Koncz Zsófia – aki polgárőr-elismerést kapott – és Csóra György az ünnepségen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában