tábor

2021.07.22. 14:30

Polgárőrök a közlekedés biztonságáért Patakon

A megyei polgárőrszövetség két tábort szervezett a nyárra, ezeken összesen 44 ifjú polgárőr vett részt.

Ujlaki Attila

Forrás: Olvasónk küldte

Két tábort is szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség a nyáron, az egyikben az „Egy iskola egy polgárőr” mozgalomban részt vevő polgárőrök gyermekei vehettek részt. A másikban ifjú polgárőrök a megye minden szegletéből, de leginkább az újonnan megalakult „Szerencsi Ifjú Polgárőr Centrumból” vettek részt – mondta el a tábor vezetője, Ujlaki István ifjúsági és sportalelnök, aki a közlekedéssel és a polgárőr-ismeretekkel kapcsolatos foglalkozásokat is tartotta.

Mindkét tábor fő tematikája a közlekedésbiztonság volt, három kiemelt bevezetővel: „Nemcsak elindulni fontos otthonról, hanem hazaérni is”, „Látni és látszani”, „Úton útfélen a másik félre figyelni”. A közlekedésbiztonság főképpen azért volt fontos, mert a 2021. évet az Országos Polgárőr Szövetség a közlekedésbiztonság évének tekinti – mondta el a tábor vezetője.

Nemcsak tanév közben kell odafigyelni, hanem az éppen tartó szünidőben is a sok-sok közlekedésben rejlő veszélyre és azok következményeire. Mindkét tábor a közlekedésbiztonsági képzések mellett lehetőséget adott a rendőrség, a katasztrófavédelem, a speciális mentők, a polgárőrség, a lovas polgárőrség megismerésére és a bűnmegelőzési ismeretek elsajátítására.

Kiemelt figyelem

A szabadidő hasznos eltöltése is biztosított volt; ellátogattak a táborozók a Megyer-hegyi kilátóhoz, strandoltak a végardói strandon, a közös esték vetélkedőkkel, karaokeshow-val, egyéb szórakozással teltek. A képzésen megszerzett tudást továbbvihetik kortársaiknak a tanulók, hogy megelőzzük a baleseteket – nyilatkozta Ujlaki István lapunknak.

Megyénkben a polgárőrség kiemelten foglalkozik azzal, hogy megfelelő számú polgárőr-utánpótlás legyen a jövőben. Ezek a táborok is az ifjú polgárőrök szerepét népszerűsítik, illetve fontos, hogy a gyerekek már idejekorán megismerkedjenek a közlekedésbiztonság alapjaival és a polgárőrökre vonatkozó szabályokkal is. Ezekre a jövőben is nagy figyelmet fordít majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség.

(A borítóképen: Az egyik polgárőrtábor résztvevői)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában