Véradás

2021.07.21. 20:10

Minden cseppje kincs

„Adj vért nyáron is!” Ezzel a felhívással szervezett véradást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a Magyar Vöröskereszttel, az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságával és a Rádió M-mel összefogva, szerdán a megyeházán.

Bacsó István

20210721 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Véradás a Megyeházban. képen: Tóth Szántai József - Rádió M főszerkesztő

Fotó: Kozma István

A nyári időszak nem tartozik a legforgalmasabb hónapok közé, már ami a véradási kedvet illeti. Mindenki a nyári szabadságát tölti, felborul a hétköznapok rutinja, ráadásul meleg is van, ezért ezekben a hónapokban lecsökken a véradók létszáma. A folyamatos vérellátás biztosítása azonban rendkívül fontos, különösen most, amikor a járványügyi veszélyhelyzet után újraindultak a műtétek is a kórházakban, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy közelebb hozzák – szó szerint Miskolc belvárosába – ezt az életmentési lehetőséget az emberekhez.

A vérüket adó „hétköznapi hősök” közül öt szerencsésnek a Megyeháza Étterem gondoskodott az aznapi ebédjéről. Kisorsoltak továbbá a Kis-Hortobágy Major jóvoltából sajtcsomagokat, de a Tű, Cérna, Szeretet Varroda, a Rádió M, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ajándékai is gazdára találtak. Minden véradó kézműves szappant, gyertyát és kitűzőt kapott ajándékba a Tű, Cérna, Szeretet Varroda felajánlásából, amely a Magyar Vöröskereszt társadalmi vállalkozása a Kis-Hortobágy Major mellett.

A véradás kezdetén bátorításként és példamutató módon a Megyeháza dolgozói, köztük Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, valamint prominens országos és helyi politikusok nyitották meg a véradók sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában