nyúlós költésrothadás

2021.07.04. 16:30

Községi zárlat méhbetegség miatt

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Azonnali hatállyal községi zárlatot rendelt el a mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Encsi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály a következő településeken: Encs, (Abaújdevecser és Fügöd városrészben is), Gibárt, Abaújkér, Hernádbűd, Méra, Pere, Abaújszántó közigazgatási területére.

A zárlat ideje alatt a községek közigazgatási területéről méhcsaládokat, méhészeti felszereléseket, valamint oda fogékony méhcsaládokat beszállítani tilos. A beteg méhcsaládokat és a fertőzést közvetítő tárgyakat meg kell semmisíteni. A lezárt községek területén méhészeti kiállítást tartani nem szabad. A községi zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját – nyúlós költésrothadás céljából – a hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek meg kell vizsgálni.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában