ezt írtuk anno 2001-ben

2021.07.21. 07:30

Fogyóeszköz a csúszda, a hintaléc és a csavar

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

A miskolci játszóterek karbantartására 12 millió forint jut. Ez éppen csak elég arra, hogy balesetmentessé és használhatóvá tegyék a lerobbant állapotú játszótereket. A városüzemeltetés e sajátos gondjával 2001. július 21-én szembesítette olvasóit az Észak-Magyarország.

Sok a játszótér

Nem kizárólag a forrás szűkössége okozta abban az időben a bajt, de a játszóterek nagy száma is: a városban az egyhintástól a komoly, többfunkciósokig 305 játszótér található.

A karbantartás, a baleset-megelőzés, azaz a festés, rozsdátlanítás, eszközpótlás rendszerint tavasszal kezdődik. Három kivitelező munkája ez. A sorrendet a miskolciak jelzései, kérései befolyásolják – ezeket az észrevételeket előnyben részesítik a szervezéskor.

A játszóterekről leggyakrabban a csúszdalap, a hintaléc, illetve a játékeszközök egy-egy darabja, tartócsavarja hiányzik. A pótlást követően gyakran újra eltűnik ez-az – számolt be az illetékes.

(A borítóképen: A baleset megelőzése a legfontosabb a játszótéren is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában