zárszámadás

2021.06.10. 07:00

Milliárdos maradvány a tiszaújvárosi büdzsében

20200423 TISZAÚJVÁROS fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Fotó: ÉM

A világjárvány okozta nehézségek ellenére Tiszaújváros Város Önkormányzata a kötelezően előírt, valamint önként vállalt feladatait jó színvonalon látta el tavaly – derül ki a zárszámadásból. – A legfontosabb feladat a járvány elleni védekezés feltételeinek megteremtése, a szükséges döntések, intézkedések meghozatala, valamint az önkormányzati szférában foglalkoztatottak munkahelyének és juttatásainak megtartása volt.

Fontos szempont volt a takarékos gazdálkodás, a kötelező feladatok elsődleges végrehajtása az önként vállalt feladatokat megelőzően. Az elsősorban kötelező feladatokat ellátó intézmények kötelezettségvállalásai során a szabályszerűség, szabályozottság, a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség szempontjai álltak előtérben, melynek eredményeként a fizetőképesség folyamatosan biztosított volt.

Az önkormányzat több mint 1,1 milliárd forint költségvetési maradvánnyal, illetve egymilliárd forint értékpapír-állománnyal zárta a gazdasági évet. Fontos tény, hogy igen jelentős mértékű, csaknem 1,3 milliárd forint fizetési kötelezettség terhelte az önkormányzatot szolidaritási hozzájárulás jogcímen, mely nagymértékben befolyásolta a lehetőségeket.

(A borítóképen: Működőképes volt 2020-ban Tiszaújváros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában