Időjárás előrejelzés

2021.06.23. 20:44

Hőség és zivatar is várható megyénkben

Míg a hőség miatt másodfokú, addig a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, tájékoztatott az MTI.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint kiemelték: a napi középhőmérséklet az ország döntő részén csütörtökön is meghaladja a 26-27 fokot. Korábban azt közölték: várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség: a maximumok 33 és 39 fok között alakulnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére – más megyékkel együtt – zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Már szerda éjszaka zivatarrendszer érintheti a Dunántúlt. Csütörtök délután pedig főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld északi, északkeleti vidékein, valamint a középső tájakon lehetnek zivatarok, majd a késő esti órákban újabb zivatarrendszer kerülhet közel az északnyugati határokhoz. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik, az erősebb gócokhoz jégeső, intenzív csapadék is társulhat.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos keddtől csütörtök éjfélig rendelte el legmagasabb fokú intézkedését, a hőségriadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában