rendezvény

2021.06.12. 00:00

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

Június 26-án, szombaton, a Szent István téren egészségügyi és szűrési lehetőségekkel, érdekes programokkal, ismert személyiségek közreműködésével várják az érdeklődőket a Richter Egészségváros miskolci rendezvényén.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Richter Gedeon Nyrt. 3 és félmillió forintnyi összeget ajánl fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak egy C-íves sebészeti képerősítő beszerzésére. Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, pontonként 300 forinttal. A színpadon Jaksity Kata, Radványi Dorottya és Szily Nóra beszél lelki egyensúlyról, változásról és változtatásról, illetve alkalmazkodásról. Béres Alexandra az egészséges élethez vezető útról, a testképről és a mozgásigényről tart előadást – elsősorban – hölgyeknek. Az Agora sátorban bemutatkozik a megyei központi kórház, de a férfiasság is előtérbe kerül. Rudolf Péter színművész vall egészségről, filmről, színházról.

Szűrővizsgálatok sokasága

A programok között megtalálhatók a különböző ingyenes szűrések, tanácsadások az emberek nagy részét érintő problémák témaköreiben, melyben szakértők segítenek. Így például lehetőség lesz prosztataszűrésre, csontritkulásszűrésre, koleszterinszint- és vérnyomásmérésre, továbbá érszűkület-vizsgálatra, illetve bőr- és körömgombaszűrést is igénybe vehetnek. Cukorbetegeknek lesz neuropátiaszűrés, valamint a szívelégtelenségben szenvedőknek, vizsgálatot követő tanácsadás. Akik asztmával küzdenek, esetleg depressziós, szorongásos tüneteik vannak, azok is találkozhatnak a rendezvényen olyan szakemberrel, aki tanácsot tud adni problémáikra. De a hölgyek különböző korosztályai is bátran fordulhatnak nőgyógyászati kérdéseikkel a helyszínen lévő orvosokhoz. A helyes táplálkozás és mozgás egyensúlyát pedig dietetikus és gyógytornász segítségével tanulhatják meg az érdeklődők. A gyermekeknek is kínálnak elfoglaltságot az eseményen. Amíg a szülők az egészségükért tesznek, addig a kicsik bábszínházi előadást nézhetnek, vagy játékos bemutatókon, kísérletekben vehetnek részt. A rendezvény délelőtt fél 10-től késő délutánig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában