Strasbourg

2021.06.24. 19:30

A vakcinának nincs ideológiája

Csöbör Katalin felszólalt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésén.

20210603 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A trianoni megemlékezések sorát Miskolcon az országgyűlési képviselői és az önkormányzati frakciók tagjai nyitották a Népkertben az Országzászló emlékhelynél, amely a magyarság összetartozásának szimbóluma. képen: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő

Forrás: ÉM Archív

Fotó: Ádám János

„Nem helyes válogatni az oltások között, így az EU-tagállamoknak el kell fogadniuk az unióban alkalmazott és biztonságosnak, hatékonynak bizonyult valamennyi oltóanyagot” – hangsúlyozta keddi felszólalásában Csöbör Katalin, a Fidesz képviselője a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésén.

– Ezt megállapodásokban kell rögzíteni, mivel az EU egyik alapja a szabad mozgás, amit garantálni kell a beoltottak számára – emelte ki a politikus. Csöbör Katalin hozzátette: az oltási tanúsítvány segíthet a korlátozások feloldásában, de csakis a tömeges vakcinázással lehet a világjárványt felszámolni. Példaként említette a magyar oltási kampányt, amely immáron 53 százaléknál magasabb beoltottsági arányt eredményezett.

Csöbör Katalin az uniós oltási igazolványok és az alapvető szabadságjogok összefüggéséről szóló vita után az Északnak elmondta: „A koronavírus elleni vakcinának nincs nemzetisége, se ideológiája, csak hatékonysága van.”

„Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a nemzeti kormányok azok, amelyek gyors és hatékony megoldásokat tudnak nyújtani a világjárványhoz kapcsolódó problémákra” – tette hozzá.

A Fidesz politikusa felszólalásában üdvözölte emellett, hogy az uniós digitális oltási igazolásról szóló javaslat meghagyja a tagállamoknak a lehetőséget, hogy egészségügyi válsághelyzetekben rendkívüli intézkedéseket hozzanak az egészség védelme érdekében.

(A borítóképen: Csöbör Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában