Új hivatalvezető

2021.05.15. 10:00

Foglalkoztatási területről érkezett

Fotó: ÉM

Foglalkoztatáspolitikai szakember irányítja május 1-jétől az Ózdi Járási Hivatalt. Lórántné Orosz Editet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője, Alakszai Zoltán kormánymegbízott előterjesztésére dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár nevezte ki.

Az ózdi születésű, közgazdasági végzettségű Lórántné Orosz Edit közel három évtizedes szakmai tapasztalatot szerzett az állami foglalkoztatásügy területén. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatójaként – az intézmény átszervezéséig – a munkanélküliség kezelését, a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci esélyeinek javítását, a foglalkoztatás bővítését elősegítő munkaerőpiaci programok megvalósítását irányította. Ezt követően a Magyar Államkincstár Borsod megyei igazgatóságán európai uniós projektek finanszírozásával foglalkozott.

A foglalkoztatáspolitika területére 2010-ben tért vissza: a kormányhivatalban az állami foglalkoztatási feladatokat ellátó megyei szervezetet, valamint a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak szakmai munkáját irányította. Hivatalvezetői kinevezését megelőzően a kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője volt.

A szakterületén szerzett évtizedes tapasztalatainak köszönhetően jól ismeri a megye, köztük az Ózdi járás foglalkoztatási problémáit és az ezek enyhítésére rendelkezésre álló támogatásokat. Széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik a megye gazdasági és társadalmi szereplőivel.

Lórántné Orosz Edit szakmai munkáját több alkalommal is elismerték: 2012-ben az Év kormánytisztviselője címet, 2013-ban Miskolc város nívódíját, 2017-ben a Belügyminiszter elismerő oklevelét kapta a közfoglalkoztatás szervezésében végzett tevékenységéért.

(A borítóképen: Alakszai Zoltán és Lórántné Orosz Edit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában