Tájékoztatás

2021.05.24. 07:00

Fizetős lesz keddtől a parkolás

A parkolójegyeket már keddtől váltani kell és azokat ellenőrzik is.

20201123 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Ingyen parkolás a korona vírus járvány helyzetben.

Fotó: Ádám János

A friss kormányzati bejelentés nyomán megszűnik az ingyenes parkolás Miskolcon is. Meghosszabbították a bérletérvényességet és pénztár-nyitvatartási időt, és a 2020-ban megváltott éves bérletek június 30-ig érvényesek. A bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása érdekében a pénztárak meghosszabbított nyitvatartással, 8-tól 20 óráig állnak a miskolciak rendelkezésére hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek is. A kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek. A többi bérlettípusra (például havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-én 24 óra 00 percig tart. (A díjfizetés június 6. napjával kezdődik) A parkolójegyeket azonban már keddtől váltani kell és azokat ellenőrzik is. Megtudtuk: az sem jelent majd problémát, ha valaki időközben levette szélvédőjéről a matricát vagy elhagyta, a megváltott bérletek ugyanis megmaradtak az elektronikus nyilvántartási rendszerben.

A Parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) 3 bérletpénztár működik, a Városgazda központi telephelyén (Győri kapu 48–50.) egy bérletpénztár működik.

Június 7-től a bérletárusítás a Parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) az eredeti rend szerint működik, azonban a felmerülő igényeknek megfelelően van lehetőség a rendkívüli bérlet­árusítási idő újra érvénybe helyezésére.

(A borítóképen: Keddtől megszűnik az ingyenes parkolás Miskolcon is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában