program

2021.05.17. 22:00

„Egészséged felelősség!”

Az encsi Egészségfejlesztési iroda 33 féle programot szervezett az elmúlt években.

Encsen lezárult az „Egészséged felelősség! Időt áldozz rá!” elnevezésű, az Európai Unió által támogatott, egészségfejlesztési program, tudtuk meg Bodnárné Király Erzsébet projektmenedzsertől.

A támogatás eredményeként mentális egészségfejlesztés funkcióval bővített Egészségfejlesztési Iroda jött létre, amelyben 3 főállású és 2 részmunkaidős munkatársat alkalmaztak. Az EFI koordinálta a térségben az egészségfejlesztő tevékenységet, összehangolta az ehhez kapcsolódó programokat, és összekötő kapocsként működött az alapellátás, a járóbeteg-szakellátás, valamint az egészségfejlesztési programokat bonyolító szervezetek között.

Szerteágazó tevékenység

Az iroda segítséget nyújtott az iskolai, munkahelyi, települési programok megszervezéséhez, lebonyolításához, az emberek állapotfelméréséhez,

bekapcsolódott a szűrésekkel kapcsolatos mozgósításba, az ismeretterjesztő tevékenységbe.Tanácsadást és tájékoztatást nyújtott egészségmegőrző témákban, és ehhez kapcsolódó tevékenységeket végzett.

A projekt keretében 33 féle tevékenységet végeztek, melyek rendszeres, életvitelszintű testmozgást ösztönző közösségi programok voltak. Ezek: a dohányzásról való leszokás, alkoholfogyasztással küzdők leszokást támogató klubszerű, önsegítő tevékenységek, szív- és érrendszeri, diabetes klubok működtetése, az idősek közösségben tartása, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését, fejlesztését célzó programok, egészségnapok, sportnapok, anyatejes világnap szervezése, egészségügyi alap- és szakellátásban dolgozókat célzó egészségfejlesztési programok, népegészségügyi szűrésekre való mozgósítás, drogfogyasztás megelőzését segítő program, szülői készségek javítását célzó közösségi tevékenységek, önsegítő csoportok, szenvedélybeteg hozzátartozói csoport működtetése, mentális egészségfejlesztés keretében végezhető egyéni és populációs szintű preventív feladatok, a depresszió és öngyilkosság megelőzését segítő programok, sorolta a projektmenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában