vonat-busz átszállójegy

2021.04.27. 15:30

Úton a MÁV–Volán-tarifaközösség felé

A két legnagyobb közösségi közlekedési vállalat összehangolja a járatait.

Bacsó István

Forrás: mavcsoport.hu

A MÁV–Volán-vállalatcsoport a közös stratégiai irányítás lehetőségeit kihasználva április 21-től közös vasút-busz jegyet vezetett be, hogy egyszerűsítse az egyes térségekből csak kombináltan, busz és vasút igénybevételével, átszállással közlekedők utazását. Ez fontos lépés a mind teljesebb tarifaközösség felé, amelynek az a lényege, hogy egyetlen vásárlással és akár egy elektronikus jeggyel lebonyolíthatók legyenek a több átszállást is igénylő utazások.

Fontos váltás 2022-ben

A két közlekedési társaság első körben, nem titkoltan teszt jelleggel is, az új lehetőséggel a Polgár és Tiszaújváros térsége és a főváros között közlekedőket szólította meg. Ezzel a megoldással gyorsabb és kiszámíthatóbb eljutási lehetőséget tudnak biztosítani az utasok részére. Az új, közös jegy a vonat-busz átszállójegy nevet kapta.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az új jegytípus bevezetésével összefüggésben elmondta, hogy a MÁV–Volán-csoport – a kormányzati szándékoknak megfelelően – az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. A vonat-busz átszállójegy bevezetése a teljes tarifaközösség felé vezető fontos lépés, a tervek szerint 2022-től egyfajta bérlettel vagy jeggyel is lehet majd utazni bármelyik államilag finanszírozott közösségi közlekedési eszközön.

Kiadvány is készült

Az első tapasztalatokról Biber Anett, a MÁV szóvivője elmondta: a kombinált átszállójegyből az első napon tízen vásároltak, ez a szám a várakozásaik szerint nő, ahogy megismerik az utazók az előnyeit. Az érdemi tapasztalatokat, tendenciát pár hónap elteltével lesz érdemes megvizsgálni a közösségi közlekedés sajátosságaiból adódóan. Az átszállójegyről egy kis kiadvány is készült, amelyet az érintett területen osztanak a társaságok munkatársai, hogy ilyen módon is eljusson az utasokhoz a fejlesztés híre. Ezenfelül a saját közösségi médiafelületein is hirdeti majd a MÁV–Volán-csoport a lehetőséget. Fontos tudnivaló, hogy egyelőre csak elektronikusan van mód ezt a kombinált jegyet megvenni, a pénztárakban még nem árulják.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/polgar-es-tiszaujvaros-tersegeben-vezeti-be-az-elso-kozos-jegyet-a-mav-start-es-a-volanbusz-5383318/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában