átadás

2021.04.22. 15:30

Felavatták a kápolnát és erdei iskolát Irotán

A településen az egyházi élet és az oktatási, nevelőmunka is erősödhet.

Forrás: ÉM

Dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője is ellátogatott a napokban Irotára, ahol a frissen elkészült görögkatolikus kápolnát és parókiát és az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola erdei iskoláját szentelték fel és adták át. Az ünnepélyes átadáson többek között részt vett Demeter Zoltán és Riz Gábor, ország­gyűlési képviselő Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, és dr. Hudák Zita, az Edelényi Járási Hivatal vezetője is. A szentelést dr. Orosz Atanáz, a miskolci egyházmegye megyés püspöke végezte.

Dr. Simicskó István hangsúlyozta, gyorsan változó világunkban kiemelten fontos az értékteremtő és értékmegőrző munka, amit az egyházak végeznek. A frakcióvezető ellátogatott az átadót követően az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolába is.

(A borítóképen: Felszentelték az épületet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában