folyamatos újítás

2021.04.25. 08:30

Elkészült Diósgyőr negyedik tere is

Diósgyőrben 300 millió forintból újultak meg a terek.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Megújult és meg­szépült Diósgyőr negyedik tere is. A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti több mint 500 négyzetméteres területen körülbelül 1200 évelő növényt, 800 cserjét és 10 fát ültettek el, új térbútorokat helyeztek ki.

Kisebb játszótér is létesült a területen, a gyermekeket hinta, mászóka, körforgó és billegő várja, nyáron pedig a nagy melegben ivókút olthatja a szomjukat. A kivitelező az elmúlt év szeptemberében vonult fel a területre és kezdte meg a munkát. A teret a „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt részeként, bruttó 38 millió forintból újították meg. Az átadása még nem történt meg.

Lépcsőzetes lejárat

A projekt részeként már korábban elkészült az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér, megújult a Táncsics Mihály tér, fejlesztették a Petőfi Sándor Fiókkönyvtárat, kialakítottak a Vár utcában egy kávézót és a diósgyőriek nagy örömére befejeződött a II. János Pál pápa tér átalakítása is. Itt a Szinva felé lépcsőzetes lejáratot építettek, a téren pedig új kandelábereket és utcabútorokat, burkolatba süllyesztett szökőkutat helyeztek el, valamint egy fás parkot is kialakítottak. Az átépítés és a Szinva patak mederrendezése mellett a közúti híd járdáját is szélesítették, a híd szerkezetébe pedig beépítették a korábban a meder felett futó közművezetéket. Ennek a térnek a műszaki átadása már megtörtént tavaly decemberben, ünnepélyes átadást tavaszra terveztek, de ez egyelőre a járvány miatt nem lehetséges.

A terek megújításával az volt a cél, hogy bővüljenek a zöldfelületek és fejlődjenek a közösségi terek. A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt teljes támogatási összege 300 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában