Nemzeti Tehetség Program

2021.04.28. 18:00

A tehetséget támogatni kell

Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei kampánya Polgár Judit védnökségével.

Bacsó István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A „99 százalék tehetség – 1 százalék adó” szlogen alatt útjára indított kampánnyal arra hívják fel a figyelmet, hogy aki teheti, idén is támogassa az adója civilek számára felajánlható egy százalékával a Nemzeti Tehetség Programot, amellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá. – jelentette be sajtótájékoztatóján Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

„A tehetségek Magyarország nemzeti kincsei! – mondta. – A kormány célja, hogy valamennyi tehetséges magyar fiatal támogatáshoz jusson a program pályázati forrásain keresztül, óvodáskortól a fiatal felnőttekig, illetve határon innen és túl. A legfontosabb célkitűzés megtalálni a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalokat és támogatni őket tehetségük kibontakozásában.”

A kíváncsiság visz előre

A miniszter tájékoztatott arról, hogy évről évre mintegy egymilliárd forint érkezik be a felajánlásokból, amit a kormány költségvetési forrásból kiegészít, így 2021-ben 3,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Minél több adófelajánlás érkezik be, annál nagyobb összeggel és annál több fiatalt támogathat a program.

Az idei egyszázalékos kampány védnöke minden idők legjobb női sakkjátékosa, Polgár Judit sakknagymester, aki rámutatott: Minden fiatal kíváncsi, ez a kíváncsiság viszi őket előre. De egy tehetségnek segíteni kell a kibontakozásban, ahogy neki és testvéreinek is segítettek a szüleik. Ösztönzés és dicséret kell, és megértetni azt is, hogy csak kitartással lehet előrejutni. Nem szabad feladni a kritikus pillanatokban, a mélypontokon. Ezen át kell segíteni őket. Ebben tudnak a támogatók és a program melléjük állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában