Fejlesztések

2021.03.02. 14:30

Idén is szeretnének bált

A járványhelyzet miatt februárban elmaradt az esemény, később pótolnák a putnokiak.

Marosréti Ervin

Fotó: GÁ

Normál esetben az esztendő ezen szakaszában már arról lehetne beszámolni, hogy Putnokon lezajlott a hagyományos városi bál, amelynek a bevételét a rendező Putnok Városért Egyesület valamilyen városszépítő terv megvalósítására ajánlotta fel. A rendezvény azonban az ismert okok miatt elmaradt, a PVE azonban ettől függetlenül tovább dolgozik a gömöri város fejlesztése érdeklében. Még az sem kizárt, hogyha a kormány döntései engedélyt adnak, akkor a későbbiekben megtartják az eseményt.

– Természetesen nem zártuk ki annak a lehetőségét, hogy 2021-ben is megtartsuk a városi bált. Az emberek nagyon szeretnének már közösségben lenni, találkozni egymással, ezért bízom benne, hogy lesz alkalmunk – mondta a városházán Jeddi József, a Putnok Városért Egyesület elnöke. – Mivel ebből a szempontból jelenleg nincs konkrétum, ezért időpontról nem tudok beszámolni, de örülnénk neki, ha a nagy hagyományokkal rendelkező esemény idén sem maradna el. Másrészt hagyomány nálunk, hogy az itt befolyt bevételt városszépítő tervek megvalósítására fordítjuk. A bizonytalan vírushelyzet miatt egyelőre konkrét célt nem jelöltünk meg, de több ötletünk is van, amit Putnokon meg lehetne valósítani.

Több fejlesztés

Jeddi József három esztendeje tölti be az egyesület elnöki posztját, ezalatt a legnagyobb eredménynek a szabadtéri kondipark megvalósítását tartja, amelyet az uszoda melletti területen adtak át a nagyközönség számára. 2020-ban a vírushelyzet helyi kezelését tartották szem előtt, ezért csatlakoztak Tamás Barnabás polgármester pénzgyűjtő kezdeményezéséhez. A PVE ötszázezer forinttal járult hozzá a védekezéshez, amelyben tisztítószereket, fertőtlenítőt vásároltak a rászoruló családok részére.

– Az elmúlt egy évben minden tervet felülírt a Covid–19, de bízunk benne, hogy a vakcina megjelenésével hamarosan Putnokon is visszatér az élet a normál mederbe – fűzte hozzá Jeddi József. – Ha így lesz, akkor természetesen mi is gőzerővel munkához látunk, mert mindig van olyan közösségi feladat, amiben a Putnok Városért Egyesület részt tud venni. Az elmúlt két évtizedben számos hasznos fejlesztést hajtottunk végre, amit a köz javára, a lakosság érdekében tettünk. Ezek a beruházások is bizonyítják, hogy milyen hasznos az egyesületünk, amely megalakulása óta szoros együttműködésben dolgozik a helyi önkormányzattal.

A PVE elnöke azt is kiemelte, hogy a munkájuk nem csupán a városi bál megszervezésére, lebonyolítására, majd a befolyt összeg optimális felhasználására vonatkozik. Az év többi részében is aktívan dolgoznak azért, hogy a gömöri településen a reális keretek között felmerült ötleteket meg tudják valósítani. Ehhez természetesen az önkormányzat, a helyi vállalkozások és a civil segítség is szükséges 2021-ben is.

(A borítóképen: Talán egy későbbi időpontban megtarthatják a bált)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában