Projektek

2021.02.05. 16:00

Mire számíthatnak Mezőcsáton

Nehezebben, de haladtak a beruházások, a főbb rendezvények elmaradtak.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

– A 2020-as év nálunk sem telt felhőtlenül, nehezebben haladtak a beruházások, a főbb rendezvényeink elmaradtak, sokan lebetegedtek közülünk – mondta el Siposné Horváth Anita, Mezőcsát város polgármestere.

Folyamatban lévő projektek

A város vezetője hozzátette: Mezőcsát 2014 óta egy, a térségben egyedülálló fejlődési utat jár be. A 2014–2020-as programozási időszakban a város életének szinte minden területén történt fejlesztés, kezdve a közművelődéssel a közoktatáson át a helyi gazdaságig. A leromlott városi területek rehabilitációja projekt keretében elkészült egy szabadidőpark, 5 darab kamerát telepítettek, 11 szociális bérlakás kerül felújításra, a kerékpárút is elkészült, az Esélyegyenlőségi Közösségi Központ megvalósulási határideje pedig február 28. Mindemellett befejeződtek a munkálatok a vásárcsarnoknál és a Mezőcsáti Városi Bölcsődénél, mely várhatóan február hónapban nyitja meg kapuit a gyermekek előtt. A Délibáb utcában kialakított ipari park fejlesztése is a végéhez közeledik, hiszen az Iparterület fejlesztése Mezőcsáton II. ütem című pályázat jóvoltából hamarosan megoldódik az ipari park szennyvízkezelése.

Megoldás kell

– Városunk vezetőségének fontos, hogy megoldást találjon az illegális hulladéklerakásra, hisz sem esztétikai, sem egészségügyi szempontból nem áldásos ezeknek a területeknek a megléte – folytatta a polgármester. – A probléma megoldására 2020. évben pályázatot nyújtottunk be illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására, amely sikeresen zárult. A projekt keretében közel 7 millió forint kerül felhasználásra annak érdekében, hogy mintegy 310 köbméter illegálisan lerakott kommunális hulladékot összegyűjtsünk és elszállítsunk. Városunk egyik legjelentősebb beruházása, a termálfürdő felújítása 2021 tavaszán befejeződik. Ezzel a város egy olyan turisztikai attrakcióval gazdagodik, amely szintén élénkítheti a gazdaságot, fejlesztheti a turizmushoz kapcsolódó egyéb területeket úgymint a szállásadás, illetve a kiskereskedelem. A ciklus zárásáig megvalósul ezeken kívül a település csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése is. A Mezőcsát és Hejőkeresztúr települések belterületi vízrendezése című pályázat keretében sor kerül a Vasút, ­Damjanich, Vörösmarty, Kossuth utcák térségében, a Pálóczy utcában, valamint a Korona és Tisza utcákban csapadékvíz-elvezető létesítmények – elvezetők és tározók – építésére.

Ünnepel a város

– Nagy örömmel tölt el, hogy idén egy kerek évfordulót ünnepelhetünk, ami nem más, mint hogy Mezőcsát idén 30 éve vált várossá. A járványhelyzet ezen a területen is közbeszólt, hisz már az újévi hangversenyünkkel indult volna a városi ünnepünk. Azonban a nyárra rengeteg programmal készülünk a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár dolgozóival annak reményében, hogy megvalósíthatjuk – összegezte Siposné Horváth Anita.

(A borítóképen: Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában