általános iskola

2021.01.30. 08:30

Túl sok volt a csapadék, beázik az iskola teteje Putnokon

Három napig nem mennek iskolába a gyerekek, mert átáztak a tantermek.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Beázik a Putnoki Péczeli József Általános Iskola, jelezték szerkesztőségünknek a szülők. Beszámolójuk szerint nemcsak a tetővel van baj, de megrepedt az épület homlokzata is, így veszélyessé vált. Az egyik édesanya azt mesélte, hogy alsó tagozatos kisfia otthon ekként jellemezte a helyzetet: „csöpög a terem”. A gyerekek ezen a héten szerdától nem mentek iskolába, ez az intézkedés az iskola közösségi oldalán is olvasható. Korábban is lehetett már gond a tetővel, mert december 8-án azt a tájékoztatást kapták a szülők, hogy a tető készítése közben kialakult helyzet miatt (nincs áram és fűtés az épületben) a gyerekek ebéd után hazamennek. Másnap pedig tanítás nélküli munkanapot rendelt el az intézményvezető.

Markovicsné Demeter Edinát, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatóját kérdeztük, mi az oka, hogy az iskola beázik. Írásban adott válaszában jelezte: a Putnoki Péczeli József Általános Iskola az 1970-es években épült, és lapostetős szerkezete kisebb-nagyobb mértékben ázott be az utóbbi időkben. Az elmúlt években részleges felújítások történtek, de az elmúlt heti nagy mennyiségű csapadék következtében január 26-ra a beázás mértéke rendkívüli beavatkozást igényelt.

Lesz tetőcsere

„A hiba elhárítását azonnal megkezdtük, a beázás jelenleg már megszűnt, a tantermek kiszárítása folyamatban van, vakolathullás nincs. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ a probléma végleges, hosszú távú megoldását tervezi a lapostető cseréjével. Az intézményvezető a tankerület jóváhagyásával a tanév tanítás nélküli munkanapjait csoportosította át, hogy a kárelhárítás megkezdődhessen. A tanítás február 1-től már folytatódhat az iskolában” – adott tájékoztatót a tankerületi igazgató.

(A borítóképen: A Putnoki Péczeli József Általános Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában