együttműködési megállapodás

2020.12.15. 09:00

Pályára állítják megyénket

Megerősítés és növekedési pályára állítás a gazdaságfejlesztési zónával kapcsolatban a közös cél.

Detzky Anna

balról: prof. Dr.Horváth Zita, Veres Pál, Bánné dr. Gál Boglárka és Bihall Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna európai szintű jelentőségének megteremtése, megerősítése és növekedési pályára állítása céljából együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Miskolci Egyetem hétfőn a megyeháza dísztermében.

A megállapodás aláírásával a felek rögzítették, hogy az Északkelet-magyarországi Gazdasági Zóna rövid és hosszú távú stratégiájának kidolgozásában aktívan részt vesznek. Közös céljuk a zóna európai szintű jelentőségének megteremtése, megerősítése és növekedési pályára állítása.

A felek feladata – a megye fejlesztési irányaival és fejlesztési dokumentumaival összhangban –, a gazdaságfejlesztési zóna közös stratégiájának kialakítása.

„Azt a feladatot kaptuk, hogy a mintegy százéves történelmi örökségünkből fakadó hiányosságainkat orvosoljuk, és egy új gazdasági-kulturális övezet kialakításával megállítsuk a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális leszakadás jelenségét. Ez pedig csak együtt sikerülhet!” – emelte ki az együttműködés jelentőségét Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

(A borítóképen: Együttműködést írt alá a Miskolci Egyetem vezetője, Dr. Horváth Zita, Miskolc polgármestere, Veres Pál, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka és a BOKIK elnöke, Bihall Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában