fejlesztések

2020.11.11. 11:00

Elindulhatott végre Selyeben a falugondnoki szolgálat

Régi vágya volt a településnek, hogy elindíthassák a szolgálatot, de ehhez járműre is szükség volt.

Horváth Imre

20200507 Nyúl Napelem – körkép, Képen: napelem telepítés a Cseri pincészetnél Mándi Zoltán napelem telepítő Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Nagy Gábor

Nagy igény lett volna Selyeben falugondoki szolgálatra, azonban az elmúlt években nem volt lehetőség, hogy ilyet indítsanak. Mint Aranyosi György polgármester mondja: pályázni sem tudtak, és a megfelelő jármű sem állt rendelkezésre ahhoz, hogy a szolgáltatás működhessen.

Sikeres pályázatok

Mostanra minden akadály elhárult, ugyanis a Magyar falu program keretében meghirdetett, Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása című pályázati kiírásra sikeres anyagot tudtak benyújtani. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege közel 15 millió forint, melynek köszönhetően beszerzett az önkormányzat egy VW Transporter kombi típusú 9 személyes kisbuszt. Így annak sem volt már akadálya, hogy a falugondnoki szolgálat megkezdje a működését Selyeben.

„Nagyon örülünk neki, hogy ez a szolgáltatás el tudott indulni nálunk, hiszen nagy igény volt rá a lakosság részéről” – mondta Aranyosi György, a település polgármestere.

Szintén nagyon fontos pályázatuk volt a polgármesteri hivatal felújítását célzó programra beadott anyag, amellyel kapcsolatban szintén pozitív hírt kaptak a közelmúltban, így hamarosan elindulhat a munka. Az elnyert 22 millió forintnak köszönhetően teljes tetőcserét végezhetnek az épületen, és napelemek is kerülnek majd az új héjazatra.

Nem halogathatták

– Ez is egy olyan dolog volt, amely már nem nagyon volt tovább halogatható, ugyanis az épület teteje nagyon rossz állapotba került. Éppen ezért el is kell kezdenünk a munkát mindenképpen még idén, ugyanis nem szeretnénk, ha ezzel a tetővel érne minket a tél – mondta Aranyosi György.

A polgármester beszámolt arról is, hogy mezőgazdasági gépeket is sikerült beszerezniük, amelyek a közmunka­programban jelentenek nagy segítséget ezentúl. Kiemelten foglalkoznak mezőgazdasági munkával, jelenleg juhokat tenyésztenek és tyúkokat. De a település fejlesztésében is fontos a közmunkaprogram, ennek keretében sikerült az útjaik nagy részét is rendbe tenni.

– Igyekszünk úgy dolgozni, hogy minél többet tudjunk fejlődni a település érdekében, ebben nagy segítség nekünk Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr is. Keressük a további pályázati lehetőségeket is annak érdekében, hogy Selyeb fejlődhessen, szépülhessen – tette hozzá Aranyosi György.

(A borítóképen: Ehhez hasonló napelem kerül a hivatal tetejére is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában