beruházás

2020.10.17. 11:00

Újabb munkahelyeket jelent Miskolc számára

A szingapúri Patec Precision Kft. 1,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Miskolcon.

Pap Gyula

Forrás: facebook.hu

Újabb beruházást hajt végre Miskolcon a Patec szingapúri vállalat – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

„Ez a miskolci beruházás új munkahelyeket jelent, és a magyar autóipari beszállítói ágazatot is erősíteni fogja” – fogalmazott videóüzenetében a Szin­gapúrból jelentkező Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a Patec eddig is jelentős termelőtevékenységet végzett Miskolcon, alapvetően gépjármű-ablaktörlőkhöz gyártott eszközöket.

A szingapúri érdekeltségű autóipari beszállító vállalat most egy 1,7 milliárd forintos beruházást hajt végre a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban. A fejlesztésekhez félmilliárd forintos magyar kormányzati támogatást kap. A miniszter videóbejegyzésében kiemelte, hogy ez a beruházás 71 új munkahelyet is jelent.

További fejlesztések lesznek

„Ez nemcsak az autóipari beszállító vállalat kapacitását növeli meg, hanem az ipari robotok gyártásának és fejlesztésének első fázisát is jelenti” – tette hozzá.

A miniszter azt is elmondta, hogy az egyik legnagyobb szingapúri vállalatcsoport előrehaladott tárgyalásokat folytat a Rábával. Arról tárgyalnak, hogy a Rába futóműveket gyártson a szingapúri hadiipari vállalat járműveihez.

„Továbbá arról is zajlanak egyeztetések, hogy komplett harci járművek gyártását a Rábával közös vállalkozásban Magyarországra hozná a szingapúri vállalat” – ismertette Szijjártó Péter.

(A borítóképen: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be Szingapúrból a beruházást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában