jótékonyság

2020.10.02. 20:00

Tudták, hogy szükség van a segítségre

Leukémiás gyerekek számára adakoztak a Miskolci Egyetem hallgatói.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

A Miskolci Egyetem hallgatói is hozzájárultak a beteg gyermekek gondtalan tanévkezdéséhez. A gyűjtés főszervezője Dombi Balázs Sándor, a Fúzió Közösség Miskolc elnöke volt. Mint mondta, a Miskolci Egyetem helyi hallgatói csoportjának alelnökével, Bori Lászlóval együtt hirdették meg a gyűjtést, majd az adományokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában fekvő, leukémiás gyermekeknek adományozták. Négy táskát tudtak megtölteni füzetekkel, ceruzákkal, tollakkal és minden olyan hasznos holmival, ami a sikeres tanuláshoz szükséges.

– A jótékonyság nem új keletű dolog, hiszen a társadalomnak mindig voltak és valószínű, hogy bár egyre kevesebben, de mindig lesznek nehéz sorsú tagjai. Habár az állam számos ponton segíti őket, nem szabad megfeledkezni róluk a társadalom szerencsésebb tagjainak sem. Sajnos, vannak olyan családok, ahol nemcsak anyagi problémák jelentenek gondot, hanem a gyermek betegsége is nehezíti a hétköznapokat – fogalmazott Balázs, hozzátéve –, pontosan ilyen családokon segítettünk azzal, hogy gyűjtést szerveztünk a Miskolci Egyetemen.

Mindenkihez

– A hallgatók elérésében az intézmény hallgatói önkormányzata és a Neptunt kezelő csoport is támogatott minket, így az egyetem minden polgárához eljutott a felhívás, ami a gyűjtés sikerét biztosította.

(A borítóképen: Az egyetemisták átadták az adományokat a gyermekegészségügyi központnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában