lőtér

2020.10.03. 20:30

Átadták a tűzfegyveres, egyetemi lőteret

Hat éve nem tudták használni a lőteret, mert egy fa bedöntötte a golyófogó oldalát.

Hegyi Erika

Szombaton adták át a Miskolci Egyetemi Lövész Klub tűzfegyveres lőterét. Az ünnepségen dr. Kovács János, a lövész klub elnöke elmondta, évekkel ezelőtt a lőtér golyófogó oldalát bedöntötte egy fa, ezért akkor a rendőrség bevonta a lőtérnaplót, így ezen a helyen a tűzfegyveres lövészetet szünetelteniük kellett. Bár a klub tovább működött, csak máshol gyakoroltak. Hat évvel ezelőtt kezdődött el az egyetemi lőtér újjáépítése, ami mára elkészült. Nemrég visszakapták az engedélyüket, most pedig az ünnepélyes avatás is megtörténhet.

Már a gólyatáborban

Prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettes úgy fogalmazott: a sport nagyon fontos a Miskolci Egyetem számára, és minden olyan infrastrukturális fejlesztést, amely növelheti az egyetem mozgásterét, örömmel fogadnak. Gratulált a fejlesztéshez és sok sikert kívánt a sportolóknak.

Tóth László a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnökségi tagja kiemelte: számukra nagyon fontos, hogy minél több egyetemistát megnyerjenek az önkéntes tartalékos szolgálatnak. Feladatuknak tekintik, hogy a militáris érdeklődésű fiatalok ne szélsőséges közösségekben kössenek ki, ami esetleg problémát okozhat az életükben. Felmerült az az ötlet is, hogy a fiatalokkal akár már a gólyatábor idején is meg lehet ismertetni a sportlövészetet, hiszen erre a tapasztalatok alapján van igény.

Nagy az érdeklődés

Nagy Géza őrnagy, a Miskolci Toborzó Iroda vezetője jelezte, tavaly ügyfélszolgálati irodát nyitottak a Miskolci Egyetemen. Azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a Magyar Honvédség tartalékos szolgálata iránt, és bíznak abban, hogy a tartalékos egyetemi hallgatókból egyszer hivatásos katonák lesznek.

- A tartalékos szolgálat az egyetemisták számára olyan lehetőség, melynek segítségével kimozdulhatnak az iskolapadból, és változatos programokon vehetnek részt. Ezáltal belekóstolhatnak a katonai életbe. Várjuk a magyar katonákat a tartalékos rendszerbe – tette hozzá az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában