Anno 1960-ban írtuk

2020.10.09. 07:30

Amikor semmi sem úgy van

Nincs könnyű dolguk a borsodi lakásépítőknek, akadályok nehezítik a tervük teljesítését.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Borsod megyei Építőipari Vállalat dolgozóinak abban az évben a tavalyinál jóval több, szám szerint 1120 lakás építését kellett befejezniük. Nem volt könnyű dolguk, és hogy miért nem, azt is megtudhatták az olvasók az Észak-Magyarország 1960. október 1-jei számát a kezükbe véve.

Tervmódosítás

A sok gond éppen nyáron szakadt a nyakukba, amikor a legtöbb lakás várt átadásra, és amikor a legtöbb lakás átadását várták.

Csakhogy sok volt az egyedi terv szerinti építkezés, és ezekhez rendre módosításokat kértek a megrendelők. Hiányoztak a részlettervek. Nem volt megfelelő az építőanyag-ellátás. A bedolgozók sem álltak a helyzet magaslatán – Miskolcon 96 lakást azért nem lehetett időben átadni, mert a Kőfaragó Vállalat még nem végezte el a rábízott munkát.

Ősszel változni látszott a helyzet, készült például új átadási ütemterv, került elegendő állványlétra, lendületet kapott a kivitelezés. A cél az volt, hogy karácsonyig az utolsó lakásokba is beköltözhessenek a dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában