kampányígéretek

2020.10.17. 09:00

A város vezetése legalább egy évet elvesztegetett

Sok minden a szavak szintjén maradt a kampányígéretekből, az újságok tavaly elbírták, így látja Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője.

20200922 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Sajtótájékoztató Miskolc közbiztonságával kapcsolatban. képen: dr. Nagy Ákos önkormányzati képviselő

Fotó: Kozma István

Hatalmas ígéretek hangzottak el a 2019-es miskolci önkormányzati választási kampányban, hiszen a Velünk a Város reklámújságjának lapjai sok mindent elbírtak, összegzi kérdésünkre, hogy hogyan látja az elmúlt egy évet Nagy Ákos.

Nem tanultak, nem felejtettek

– Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az ígéretek beváltása a mai napig nem történt meg, elég, ha csak a Salkaházi-támogatás emelésének elmaradására gondolunk. A kismamabérlet bevezetése helyett árakat emeltek. Az ígéretek ellenére még mindig nem bérelhetnek kedvezményesen lakást a miskolci pályakezdő fiatalok. Helyette lakbéremelés következett, mint ahogyan a parkolási rendszer fejlesztése vagy a Miskolci Pedagógustámogató Program megindítása is csak a szavak szintjén maradt. A város vezetése legalább egy évet elvesztegetett – hangsúlyozza a frakcióvezető.

Hogy mi volt az elmúlt év legnagyobb tanulsága, arra pedig azt mondja: a miskolci baloldal semmit sem tanult és semmit sem felejtett.

– Előre jeleztük, hogy a baloldali városvezetés nem tud majd kilépni a tőlük megszokott négyszögből, amelyben a barátok jutalmazása, az áremelés, az ingatlaneladás és a hitelfelvétel a meghatározó. Jól látható, hogy elképzelések híján változatlanul ebben a „körben” gondolkodnak. Miután valamennyi barát 4-5 munkahelyről kap fizetést, Miskolc legjelentősebb ingatlanait árulják. Az áremelések sem várattak magukra, nőtt a tömegközlekedés díjtétele. Most már az önkormányzati bérlakásban élők megsarcolása történik. A Fidesz–KDNP-frakciószövetség miskolciakat szolgáló javaslatait gondolkodás nélkül utasítják el – hangsúlyozza Nagy Ákos.

Az egy év eredményeiről is kérdeztük a képviselőt.

– Az eltérő gondolkodásunk ellenére együtt tudunk működni olyan fontos és valóban a miskolciak érdekét szolgáló kérdésekben, mint például a Klímavédelmi Akcióprogram, a kultúra támogatása vagy az oktatási intézmények kérdése. A város fejlesztése körében komoly eredménynek érezzük, hogy a kormány támogatásával megkezdett beruházások, a miskolctapolcai strandfürdő bővítése tovább folytatódnak, munkahelyeket teremtve. Az állások megóvása érdekében többmilliárdos állami támogatáshoz jutnak a miskolci vállalkozások.

(A borítóképen: Nagy Ákos)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában