karitatív kezdeményezés

2020.09.03. 08:30

Helyiekkel együttműködve az otthonukért

Karitatív kezdeményezések sora indul szeptemberben, hogy élhetőbbé, szebbé tegyék a megyét.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Szeptemberben lép akcióba az Együtt Borsodért! civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy élhetőbbé, tisztábbá és szebbé tegye a borsodi régiót a helyiek közös munkálkodásával.

– Úgy gondolom, hogy személy szerint mi magunk is nagyon sokat tehetünk a környezetünkért az utókor számára, nemtől, bőrszíntől, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül, együtt dolgozva – mondta Szurasenkó Dániel szervező.

– Az Együtt Borsodért! ernyőszerűen fogná össze mindazokat a karitatív tevékenységeket – ruha- és élelmiszergyűjtés, étel- és adományosztás, településfórum, szemétgyűjtés –, amelyeket korábban létrehoztunk. A logónk egy híd, mert szeretnénk hidat képezni emberek, közösségek és társadalmi rétegek között. Folyamatosan bővítjük a kapcsolat- és együttműködési rendszerünket, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk alapítványok, egyesületek, iskolák és magánszemélyek. Jelenleg húsz önkéntessel dolgozunk szerte

a megyéből.

Jövőképet adnak

Az Együtt Borsodért! tagjai közös gondolkodásra hívják a megyénkbeli települések lakóit.

– Szeptember 7-től kezdődnek Együtt lenni és tenni jó! címen településfórumaink 8 helyszínen – Aggteleken, Alsószuhán, Bánrévén, Dubicsányban, Jósvafőn, Kazincbarcikán, Kurityánban, Sajókazán –, ahol szeretnénk találkozni a helyi emberekkel. A véleményüket kérdezzük majd különböző kérdésekben, vallási és civil szervezetek vezetőivel közösen. A Kávézzunk együtt! hasonló ehhez, amikor az adott településeken egy-egy órát szánunk rá, hogy személyenként két-három emberrel megigyunk egy kávét. Itt arról beszélgetnénk, hogy milyen területeken szeretnének fejlődni, és mi miben tudunk segíteni. Emellett tervezzük, hogy folytatnánk az Érted! Érted? című rendkívüli osztályfőnöki óráinkat, amelyeket kifejezetten roma többségű általános iskolák számára dolgoztunk ki, hogy jövőképet adjunk a gyerekeknek. Sikeres diplomás roma fiatalokat hívnánk meg ezekre előadónak. Szeptember 12-én megtartjuk havi ruhagyűjtésünket, amelyre nagyon hamar beérkeztek az adományok. Félórás időtartamonként 50 nagyobb csomagot viszünk ki rászoruló családoknak és közösségeknek Miskolc és vonzáskörzetében. A következő gyűjtésünk pedig kidobott háztartási, elektronikai cikkekre irányul majd, szintén a szükséget szenvedők számára – sorolta Szurasenkó Dániel.

(A borítóképen: Szurasenkó Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában