Röviden

2020.08.04. 12:00

Rövidhírek Miskolcról

Forrás: ÉM

Felújítják a járdát a Kossuth utcában

Száz százalék kormányzati támogatással út- és járdafelújítás kezdődik a Kossuth utcában, ezért hétfőtől szünetel a parkolás a Kossuth utcai templomtól a Patak utca kereszteződéséig, tájékoztatott a miskolci városháza. A kivitelezés keretében egy 220 méteres szakaszon cserélik az aszfaltburkolatot. A munkák várhatóan októberig tartanak majd.


Mesetábor kis mesehősöknek

Aranyalma Mesesuli címmel napközis tábort szervez a Szávitri Alapítvány Miskolcon a Mexikóvölgyi úton. Olyan 7–10 éves kisiskolásokat várnak, akik szeretik a meséket, és ők maguk is szívesen válnának mesehőssé.


Zrínyi és Rákóczi a könyvtárban

Két kiállítást is megnézhet, aki a miskolci Rákóczi Ferenc könyvtárba látogat. Az első emeleten egy bélyegkiállítást Nagyságos fejedelem címmel Lezsák Miklós gyűjteményéből, a Rákóczi-emlékév alkalmából. A másik tárlat címe Költő és hadvezér, Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulója alkalmából, az épület földszintjén tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában