Anno 2000-ben írtuk

2020.08.05. 07:30

Ön azt sem tudja, hol áll

Az idegenforgalmat segítő kezdeményezésekkel él a miskolci önkormányzat.

Több hasznos újítással készül a miskolci önkormányzat a nyári idegenforgalom elősegítésére. Az Észak-Magyarország a hír nyomába eredve arról számolt be 2000. augusztus 4-én, hogy az idegen szemével nézve mennyire volt képes tájékozódni a lap munkatársa a városban.

Van térkép, nincs térkép

Hosszabb passzust szentelt a szerző az érintőképernyős útbaigazító táblának, viszonylag jó tapasztalatokról beszámolva. A helyi szálláshelyajánlat viszont szűkösre sikeredett, és nem elérhetőek innen más városok információs adatbázisai sem. Nagyméretű köztéri térkép nincs sok a városban. Ami van, azon semmi nem jelzi, hogy „ön itt áll”.

Papírtérképet csak egyes üzletek, intézmények nyitvatartásától függően szerezhet be az egyszeri miskolci látogató: könyvesboltokban, benzinkutaknál, néhány száz forintért. De például a városi idegenforgalmi szolgáltatórendszer bázisául szolgáló, a Rákóczi-házban és az ITC-székházban található úgynevezett Tourinform irodákban nem. Itt egy ingyenes, különféle információkkal és belvárostérképpel ellátott, háromnyelvű kiadványt kap – rögzítette a tényt az Észak-Magyarország.

Lesznek a nevezetességekre mutató irányjelzők – ezzel a városházi ígérettel is megismerkedhettek az olvasók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában