hétvégi program

2020.08.12. 12:30

Nosztalgiakirándulást szerveznek

Az Avas kilátóhoz tervezett túrára hívnak a Kapuzörgetők régi-új programként.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Az 1970-es, 1980-as években, de még a 2000-es évek előtt is sokkal többet kirándultak a családok, írta az Északnak beharangozóként szombati programjukhoz Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgetők program szakmai vezetője. Annak idején sok család sétált fel lakóhelyéről például az Avas kilátóig egy-egy vasárnap, a környéken kicsit kirándultak, piknikeztek, majd hazasétáltak, hazabuszoztak.

Ezekre az emlékekre alapozva szervezik meg nosztalgia kirándulásukat a Kapuzörgetők a Győri kapuban élők számára augusztus 15-én délután 4 órakor.

A Szent Anna térről, a villamos megálló mögül indulnak a program ötletadója, Balogh Attila és a Kapuzörgető projekt közösségfejlesztője, Czerődi Zita közreműködésével. Az úton lesz egy kisebb megálló a Jézus kútjánál, a csapat délután 5 körül érkezik az Avastetőre: az útvonalat a szervezők korábban letesztelték, gyermekeknek és idősebbeknek is könnyen teljesíthető.

Főz is a közösség

16:30-tól egy önkéntesük, Kaló Tamás, a Természeti értékeink megismerése és csillagles című akciósorozat ötletgazdája várja a csapatot, aki csatlakozik hozzájuk a túra hátralévő részében. Fotózás az Avasi kilátónál lesz, majd az érdeklődők az Ifjúsági Parkba sétálnak át.

Egy másik csapat ugyanezen a napon délután állítja fel bográcsait az Ifjúsági parkban (erre a programra is lehet jelentkezni) és elkezdődik a közösségi főzőcskézés Lajosházi Zsuzsanna vezetésével. Miközben megfő az étel, a gyermekek a parkban, a futball és kosárlabda pályákon játszhatnak. Aki szeretne, kisebb kirándulást is tehet egyedül vagy vezetővel a kilátó környékén: felfedezheti a rég elfeledett helyeket, megannyi emléket, ajánlja a program szakmai vezetője.

Az étel a tervek szerint 5 órára készül el, addigra érkeznek meg a túrázók a Győri kapuból. A két csapat immár egy közösségként piknikezik, Lichtenstein Raymond szerint: szalonnát, kolbászt is süthet, aki akar. A programon – amely a Kapuzörgető projekt keretén belül valósul meg – a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak.

(A borítóképen: Az Avasi kilátó környékén kirándulnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában