hétvége a belvárosban

2020.08.11. 19:00

Maradtak a bulinyomok

Komoly gondot okoz a belvárosban, hogy a hétvégi, hajnalig tartó hangos bulik után hányásnyomok és mocsok marad a területen.

Nyikes Zita

Forrás: ÉM

A Velünk a Város frakció tagja, Szopkó Tibor, a belváros önkormányzati képviselője július 25-én sajtótájékoztatón jelentette be: a korábbi évekkel ellentétben rendszeresen és alaposan kitakaríttatják a hétvégén már kora hajnalban a belvárost.

Nagy-Belváros

Az Észak a héten rákérdezett: mely napokon volt, mely területeket érintett a nagyszabású akció a belvárosban a sajtótájékoztatót követően, valamint milyen eszközökkel dolgoztak a Városgazda munkatársai.

A terület önkormányzati képviselője azt válaszolta: a belvárosban, az Ady híd – Jókai út – Fazekas út – Dózsa György – Kis-Hunyad – Hunyadi utca – Kálvin János – Uitz – Vörösmarty – Király utcák által határolt területen, szombaton és vasárnap reggel 6 órától délután 2 óra 20 percig zajlottak a szükséges takarítási munkálatok egy munkavezető és nyolc takarítóval.

Hozzátette: a belváros takarításával egy időben reggel 6 órától dél­előtt 10 óráig minden szombat és vasárnap az úgynevezett észak-déli útvonalon, vagyis a Szentpéteri kapui Tesco áruház és a déli Auchan áruház között, valamint a kelet–nyugati tengelyen, vagyis a Csanyik és a Szent Anna-templom közötti útvonalon folyik munkavégzés. Az észak–déli tengelyen egy kisteherautó, egy munkavezető és négy takarító dolgozik, az autóbusz-megállókban a szeméttartók leürítését, például a Tapolcai elágazásnál a fokozottan szennyezett területek takarítását végzik. Munkájukhoz seprűt, lapá­tot, hulladékgyűjtő zsákokat használnak. Szopkó Tibor megjegyezte: a belvárosban a takarításhoz seprűt, lapátot, hulladékgyűjtő zsákokat és egy 120 literes kerekes szemétgyűjtő kukát használnak.

Kis-Belváros

Korábban kérdeztünk a városházán, hogy a hétvégi rendészeti ellenőrzések mely területekre vonatkoznak.

Azt a választ kaptuk: hétvégente éjszaka kiemelten ellen­őrizendő terület a Széchenyi utca, belvárosi terek, Kandia utca, Déryné utca, Szinva terasz, Centrum áruház térsége.

A Velünk a Város frakció momentumos tagjától kapott tájékoztatás alapján az ígért hajnali, nagyszabású takarítási akcióban a rendészet-rend­őrség által kiemelten ellen­őrizendő terület nem kapott figyelmet.

A semmi nem került többe

A miskolci városüzemeltetésben jártas szakember állítja: a belvárosi önkormányzati képviselő által adott tájékoztatás a „hajnali nagyszabású akcióról” semmiben nem tér el a korábban megszokott, reggeli és délelőtt órákban végzett rutinszerű, általános takarítástól.

A nagyszabású hajnali takarításként beharangozott belvárosi takarítás költsége szerepelt-e a Városgazda eredeti költségvetésében? – kérdeztük. „A költségvetésben biztosítva van a feladat finanszírozása”, kaptunk választ a belváros önkormányzati képviselőjétől.

(A borítóképen: Ez a szakasz kimaradhatott szombaton, július 26-án)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában