vágta

2020.08.25. 18:30

Idén is ott lesz Virág a Nemzeti Vágtán

Zsinórban hetedik alkalommal sikerült a Hernádnémeti színeiben induló Éles Virágnak előfutamot nyernie, és ezzel kvalifikálnia magát az idén október 10–11-ére tervezett Nemzeti Vágtára.

Horváth Imre

Forrás: facebook

2014-től minden évben bejutott a döntőbe is, ahol egy ötödik, egy negyedik, két harmadik és egy második helyet sikerült eddig megcsípnie. Tavaly megsérült a pónija, Black-White, így nem lehettek ott. A ló hónapokig nem volt versenyképes állapotban, de Virág végig ápolta, edzette, készülve az idei versenyszezonra, és a hétvégén Gyenesdiáson megrendezett Festetics Vágtán győzni tudtak.

– Három előfutam volt, Virág megnyerte a sajátját, majd a döntőt is. Nagyon jó formában vannak, nem forgott veszélyben a győzelem, ami különösen értékes annak fényében, hogy fel kellett építeni a lovat a tavalyi sérülése után – nyilatkozta az Északnak Szoboczkiné Óvári Mónika, Virág edzője, felkészítője.

Így már hátradőlve várhatják a Nemzeti Vágtát, ami Virág utolsó Kishuszár versenye lesz, hiszen betölti a 16 éves korhatárt.

(A borítóképen: Éles Virág)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában