koronavírus

2020.08.09. 11:00

Egyre jobban emelkedik a fertőzöttek száma

Megyénkben szombaton és vasárnap is 1-1 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

Hegyi Erika

Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közzétett képen védõfelszerelést viselõ orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Országos szinten erőteljesebb az emelkedés, szombaton 32, vasárnap pedig 43 új beteget azonosítottak. Ilyen sok fertőzöttet egy nap alatt utoljára május 21-én regisztráltak. Vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 145-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, országosan 4696-ra. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 595. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában