Ezt írtuk anno 1980-ban

2020.07.26. 07:30

Megvan, kiket vettek fel

Helyzetkép a múltból: az érdeklődés változatlanul nagy a tanítói és az óvónői pálya iránt.

Fotó: Bujdos Tibor

Nem régen értek véget a szóbeli felvételi vizsgák és a napokban a felvételi bizottságok is befejezték munkájukat – a tényen túl azt is megtudhatták 1980. júllius 22-én az Észak-Magyarország olvasói, hogy a sárospataki Comenius Tanítóképző Főiskolán is a felvételi bizottság döntötte el, kik legyenek nappali és levelező tagozaton a főiskola tanítói és óvónői szakán első évfolyamos hallgatói.

Az utóbbi öt évben az ide felvehetők két, két és félszerese adta be felvételi pályázatát. És most sem csökkent az érdeklődés a főiskola iránt, mondta el dr. Károly István főigazgató. Hatféle képzési forma közül lehet választani.

Inkább a matematika

A Comenius évek óta segít a fizikai dolgozók tehetséges gyermekeinek a felvételi felkészülésben.

„Tapasztalataink szerint egyre több a jó középiskolai eredménnyel pályázó jelölt. Ismereteik a középiskolák törzsanyagaira épülnek, sokan ki is egészítették azt. Főként a történelmi ismeretek területén igényelnénk jobb felkészültséget. Új vonás a szóbeli vizsgákon, hogy jóval többen választották az irodalom mellett második tárgynak a matematikái, mint az előző évben. Az eredmények, a pontszámok alapján megbízható ismeretekre építhetünk leendő elsőéveseink nevelésében-oktatásában – árulta el a főigazgató.

(A borítóképen: A sárospataki Comenius Campus napjainkban – ma is részese a felsőoktatásnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában