eszközpark

2020.07.27. 10:00

Komoly mezőgazdasági eszközpark Aszalón

Tovább erősítették a saját eszközökkel elvégezhető munkák sorát.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Minden lehetőséget igyekeznek megragadni Aszalón annak érdekében, hogy fejlődni tudjanak, és minél több feladatot tudjon az önkormányzat önállóan, külső segítség bevonása nélkül elvégezni. Mivel jelentős mezőgazdasági munkát végeznek, így nagy földterületet művelnek és az állattartás is jelentős, így főleg ezen a területen igyekeznek folyamatosan előrelépni.

Így aktívan vettek részt a Magyar falu programban is, melynek eredményeként nemrégen betudtak szerezni egy MTZ 820-as traktort kommunális célokra. Ehhez a programhoz kapcsolódó beszerzésük egy homlokrakodó is, amelyet terménykanállal szerelték fel, valamint egy héttonnás, egytengelyes, billenős pótkocsi. De ugyancsak a Magyar falu programnak köszönhetően gazdagodtak egy sószóró berendezéssel is.

Több területen használható

– Ez egy középkategóriás traktor, tavaly nagyobb gépet is be tudtunk szerezni, ami alkalmas a mezőgazdasági munkákra. De kisebb ilyen jellegű feladatokra a most elnyert traktor is alkalmas, mint például a fűkaszálás.

Ez pedig lényeges, hiszen nagy létszámú állatállománnyal rendelkezünk, amelyhez jól jön. Húszhektáros területet művelünk, de emellett több ezer hektáron kell külterületi utakat, területeket kaszálni, ahonnan behordjuk a füvet, szénát. Ahogy fejlesztjük az eszközparkot, úgy egyre kevesebb bérmunkát kell alkalmazni, ami megtakarítást jelent a településnek – magyarázza dr. Mészáros István polgármester.

(A borítóképen: Az új traktor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában