béremelés

2020.07.03. 14:30

A cafeteriáról és béremelésről döntöttek

A jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál július 1-jei hatállyal 8 százalékos béremelést kaphatnak a fizikai munkavállalók és a havi bruttó 250 ezer forintot vagy annál kevesebbet kereső szellemi dolgozók – döntötte el a részvénytársaság igazgatósága.

Szaniszló Bálint

Forrás: Shutterstock/illusztráció

– A szellemi munkát végzők, akiknek a havi alapbére a bruttó 250 ezer forintot meghaladja, 5 százalékos béremelésben részesülhetnek. A tagvállalatok vezetői – és ott, ahol érdekképviseletek működnek, velük egyetértésben – saját hatáskörben jogosultak dönteni a differenciálás mértékéről.

Béren kívüli juttatás

A bérfejlesztésen felül – kihasználva a jogszabályi változást – béren kívüli juttatást is megszavazott az igazgatóság. A Szép-kártyára bruttó 320 ezer forint összeg felhasználásának lehetőségét határozták meg.

A Miskolc Holdingnál és tagvállalatainál dolgozó mintegy 3 ezer munkavállaló ebből 272 ezer forintot használhat majd vendéglátásra és szabadidős tevékenységre.

A juttatásokat július 1-től folyamatosan fizetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában