falfestmény

2020.06.15. 09:00

Új dísze van a miskolci tűzoltólaktanyának

Több napig készítette a tűzoltó százados a hatalmas méretű falfestményt.

Horváth Imre

Forrás: Borsod MKI

Egészen különleges dísze lett a miskolci tűzoltóság udvarának, ugyanis gigantikus festmény került fel az egyik épület falára. A falfestmény – nem meglepő módon – egy tűzoltót ábrázol beavatkozás, vagyis tűzoltás közben.

Megtanulta a festészetet

A különleges alkotás Farkas László tűzoltó százados nevéhez fűződik, aki minden előképzettség nélkül, autodidakta módon kezdte képezni magát. Kezdetben grafittal és szénnel rajzolt, majd elsajátította az akvarell és az olajfestészet technikákat is. Az első alkotása egy templomtorony volt, ezt tájképek majd portrék követték, tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Fotó: Borsod MKI

A tűzoltót ábrázoló festmény igazi kihívás volt számára, ugyanis hasonló méretben és technikával még nem készített hasonlót. A munka több napig tartott, jó néhány órát vett igénybe, a különleges alkotásnak pedig mindenki csodájára jár a miskolci laktanyában.

(A borítóképen: Farkas László százados készítette a tűzoltót ábrázoló falfestményt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában