hős sofőr

2020.06.14. 13:00

Igazi hős lett a buszsofőr

Kiss Károly Zsolt, az MVK Zrt. buszvezetője egy utcai rablótámadást hiúsított meg.

Szaniszló Bálint

Kiss Károly Zsolt

Fotó: Vajda János

Bűnügyi filmsorozatba illő jelenetet rögzített június 5-én délelőtt 9 óra 30 perckor az egyik miskolci 21-es autóbuszjárat kamerája a Fürdő utcán, a csokoládégyár közelében. Az út melletti járdán, a Szinva-patak hídjánál egy bottal járó idős nő dulakodott egy – feltételezhetően – őt megtámadó fiatal férfival. A felvételből az is látszik, hogy az ominózus busz megállt, a vezető kipattant a járműből és a nő segítségére sietett. A támadó megriadt, és elfutott a helyszínről. A sofőr felszállította a járműre a megriadt nénit, azután tovább­indultak...

Krimibe illő jelenetek

Kiss Károly Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. busz­sofőrje számára a megszokott módon indult a június 5-ei, pénteki műszak. A sokadik fordulóban azonban krimibe illő jelenetek következtek...

„A Szinva hídja felé haladva álltam a rendőrlámpánál. Arra lettem figyelmes, hogy a járdán sétál egy hölgy, és egy férfi siet utána. Egyértelműen úgy látszott, hogy meg akarja támadni. Közben váltott a lámpa, és ahogy közeledtem feléjük, már biztos voltam benne, hogy a férfi ki akarja rabolni a nőt. A férfi megpróbálta elvenni a néni táskáját – idézte fel a történteket a sofőr. – Keresztbe állítottam az úton a buszt, hogy ha arra jönne egy autó, nehogy baleset legyen belőle. Minden a másodperc töredéke alatt történt. Kinyitottam az ajtót, leugrottam, odarohantam és igyekeztem elzavarni a támadót. Egy mozdulattal el tudtam lökni a férfit. Azt vártam, hogy visszatámad, de aztán inkább a menekülést választotta.”

A megriadt hölgynek szerencsére nem lett semmi baja. A sofőr úgy ítélte meg, hogy a legjobb, ha a nénit a busszal szállítja biztonságosabb helyre. „Nem láttam értelmét üldözni a támadót, hiszen felelősséggel tartozom a buszon utazókért is. Az utasok is meglepődtek, hiszen arra nem volt időm, hogy nekik is szóljak a veszélyhelyzetről, gyorsan kellett cselekedni. Amikor a megriadt hölggyel visszaszálltam, többen is gratuláltak az akcióhoz.”

Az azóta hősnek titulált buszvezető tettét nem csupán az utasok és a közvélemény ismeri el, hétfőn délelőtt az MVK Zrt. vezérigazgatója, Demeter Péter is elismerését fejezte ki az utcai rablást megakadályozó Kiss Károly Zsoltnak, akitől amúgy azt is megtudtuk, hogy már korábban, civilben is közbeavatkozott egy rablótámadásba, akkor is egy idős hölgy támadóját riasztotta el. A hős sofőr örömét fejezte ki, hogy a rendőrség csütörtökön elfogta a mostani támadót.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: Kiss Károly Zsoltnak helyén van a szíve, amikor cselekedni kell)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában