Coop Segély Alapítvány

2020.06.05. 18:00

Gyerekeket támogatnak

A megyénkben állami gondoskodásban élők étkeztetését segíti a Coop Segély Alapítvány.

Horváth Imre

Nyolc tonna élelmiszer érkezett egy kamionban csütörtök reggel Miskolcra a B.-A.-Z. Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat udvarára, amely 807, a megyében állami gondoskodásban élő, különleges ellátást igénylő gyermek számára biztosítja majd a mindennapi főzés alapanyagát. A támogatást a Coop Segély Alapítvány nyújtotta, amely elfogadott támogatáspolitikája alapján a hátrányos helyzetű csoportok megsegítésére fordítja figyelmét.

– 2010-ben hoztuk létre az alapítványt, akkor éppen az árvízhelyzet kapcsán szerettünk volna itt a megyében szervezetten segíteni. Hála istennek, azóta ilyen jellegű katasztrófahelyzet nem volt. Az alapítást követő évtől az eseti segítségnyújtás mellett az állami gondoskodásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetése került az alapítvány támogatásának középpontjába – mondta Tóth László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának tagja. – Itt a szakszolgálatnál már másodszor vagyunk, szerettünk volna hamarabb jönni, de a járványhelyzet mindenkire más feladatot rótt. A Coop számára sem volt egyszerű, 1500 településen vagyunk jelen 2300 üzlettel, több mint húszezer munkatársunk folyamatosan dolgozott, és örömmel jelenthetem ki: amikor a legnagyobb felvásárlás volt, akkor sem voltak üresek a polcaink, és áremelésre sem használtuk ki a lehetőséget – mondta Tóth László.

Hozzátette, a teherautón elsősorban saját márkás tartós élelmiszerek érkeztek, amiknek a konyhán látják majd hasznát, de gondolva a gyerekekre egy kisebb autóval gyümölcsöt, édességet, üdítőt is hoztak számukra.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott és Veres Pál, Miskolc polgármestere is köszönetet mondott az alapítványnak a támogatásért, kiemelve, hogy a nemzeti összetartozás napján ennek külön üzenete is van.

(A borítóképen: Balról: Veres Pál, Földessy Judit Ágnes, a szakszolgálat vezetője, Tóth László és Demeter Ervin az átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában