Taktaharkányi tűz

2020.06.05. 13:00

Ablakon keresztül mentettek

A családdal volt a védőangyala, nem sérült meg senki a tűzben.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A szomszédoknak és a rendőröknek köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj a kedd délelőtti háztűzben Taktaharkányban. Vélhetően elektromos zárlat miatt csaptak föl a lángok a ház egyik szobájában, amikor otthon csak egy négy éves kislány és mozgásában korlátozott nagymamája tartózkodott, a nagyobb fiú éppen boltba ment, nem sokáig volt távol otthonról, a szülők dolgoztak. A kislány, észlelve a veszélyt, kinyitotta a szoba ablakát és kiabált, s a szomszédok is észrevették, hogy füst gomolyog az ablakból.

- A kislányomat a szomszéd fiatalasszony az ablakon keresztül kivette, miután a szúnyoghálót is eltávolította. Hívták a tűzoltókat, rendőröket, anyósomat a rendőrök úgy hozták ki, hálás köszönet nekik is és a tűzoltóknak is. Szerencsére senkinek nem esett baja, a nagymamát még este hazaengedték, a lányomat 24 órás felügyelet után ma engedték haza – mondta Tóth Istvánné.

Elárulta, Zsófi még nem akar bemenni a házba. Sokan foglalkoznak, játszanak vele, hogy feledtessék az átélt eseményeket. Szerencsésnek tartják magukat, hogy nem esett senkinek sem baja, a kislány is ki tudta nyitni az ablakot, nagy szerencse, hogy csak az alsó kilincs volt bezárva. Velük volt a védőangyaluk.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában