Putnok

2020.05.20. 17:00

Ütemterv szerint halad a kerékpárút kivitelezése

A falvakat és a putnoki közintézményeket is összeköti a jelenleg is épülő kerékpárút.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Nemcsak a gömöri városban, hanem a környező falvakban is komoly eredménynek tartják, hogy idén ősszel teljes hosszában átadják azt a kerékpárutat, amelynek a kivitelezése most már jól látható a 26-os főút mentén. A nyomvonal kijelölésével a beruházás már tavaly év végén elkezdődött, majd tavasztól az aszfaltozással folytatódik. Az aszfaltcsík a sportturizmust is fellendítheti a környéken, de a forgalmas főút mellett baleset-megelőzési szempontból is kiemelt fontosságú a fejlesztés.

A kerékpárút Dubicsányból indul, Putnokon keresztül egészen Serényfalváig tart, több mint 11 kilométer hosszúságban. Az építkezésnél azt is figyelmembe vették, hogy a lakosság a napi ügyek intézését akár két keréken is el tudja végezni. Az út ugyanis érinti valamennyi közintézményt a városban. Elhalad az iskolák, az óvodák, a sportlétesítmények, a városháza és az okmányiroda mellett is.

Támaszok és tárolók

– A nyomvonal mentén érintett fontosabb intézmények, sportlétesítmények, közösségi terek közelében kerékpártámaszokat, illetve kerékpártárolókat is kialakítanak – tette hozzá Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. – Az ilyen jellegű beruházásokkal hazánk kormányának az a nem titkolt célja, hogy minél több embert segítsen hozzá a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

A Dubicsány–Putnok–Serényfalva kerékpárút kivitelezése a tervek szerint október végén zárul, a teljes költsége pedig nagyságrendileg 660 millió forint.

(A borítóképen: Bizonyos szakaszokon már az útburkolati jeleket festik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában